aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
kooktijd20 minutes minutes
Oven30 minutes minutes
totale tijd50 minutes minutes
ingrediënten
- 5 sneden casinobrood wit
- 4 takjes peterselie + extra voor serveren
- 4 takjes bladselderij + extra voor serveren
- 600 g gehakt gemengd
- 1 ei
- ½ tl nootmuskaat gemalen
- ½ tl kruidnagel gemalen
- ¼ tl kaneel gemalen
instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Maal het casinobrood (met korsten) in de keukenmachine tot grof broodkruim. Snijd het blad van de kruiden fijn en meng door het broodkruim.
- Meng het gehakt met het ei, de specerijen, de helft van het kruiden-broodkruim en zout en peper naar smaak. Vorm er 4 gehaktbroodjes van.
- Strooi de rest van het kruiden-kruim op een schaal. Voeg een beetje zout toe en rol de gehaktbroodjes erdoor. Leg ze op de bakplaat.
- Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
- Bestrooi met nog wat gehakte kruiden. Lekker met aardappel-knolselderijpuree en gestoofde worteltjes.
auteur: delicious.
Recept, bereiding en fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook dit gehaktbrood met aardappelsalade.