De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Gehaktbrood met aardappelsalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
gehaktbrood-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | duits |
Dit gehaktbrood is voldoende voor 6-8 personen. En een restje gehaktbrood is heerlijk op een sandwich, bij of in een maaltijdsalade of verwarmd in tomatensaus met rijst of pasta.
kooktijd35 minuten
Oven50 minuten
totale tijd1 uur 25 minuten

ingrediënten

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 3 el broodkruim of paneermeel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 el dragon* gedroogd
  • 100 g schwarzwalder schinken ham

aardappelsalade

  • 600 g aardappelen vastkokend of iets kruimig, geschild en in plakjes van 1 cm
  • 300 g sperziebonen in stukken
  • 3 el mayonaise
  • 100 g zoetzure augurken in plakjes + 2 el vocht augurkenvocht
  • 2 el bieslook fijngesneden
  • 1 handappel bijv. jonagold, in stukjes
  • 1 el kappertjes
  • 50 g veldsla

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de nootmuskaat, de dragon en zout en peper naar smaak. Leg steeds 2 plakjes hamover de lengte tegen elkaar aan, leg de rest van de plakjes op dezelfde manier eniets overlappend naast deze 2 plakjes. Zo ontstaat een grote rechthoek van plakjes ham. Vorm van het gehakt een ovaal brood en rol in de plakjes ham. Leg het
  • gehaktbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in de voorverwarmde oven in 50 min. bruin en gaar. Laat onder aluminiumfolie nog 10 min. rusten.
  • Kook intussen de aardappelplakjes in 8-10 min. gaar. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Meng de mayonaise met het augurkenvocht, de bieslook en zout en peper naar smaak.
  • Giet de aardappelen en de sperziebonen af doe in een kom, schep de dressingerdoor en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep er de augurk, de appel en de kappertjes door.
  • Verdeel de veldsla over een schaal en schep de aardappelsalade erop. Serveer het gehaktbrood lauwwarm of op kamertemperatuur erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


gehaktbrood-delicious