aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
duits |
Dit gehaktbrood is voldoende voor 6-8 personen. En een restje gehaktbrood is heerlijk op een sandwich, bij of in een maaltijdsalade of verwarmd in tomatensaus met rijst of pasta.
Ingrediënten
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 ei
- 3 el broodkruim of paneermeel
- ½ tl nootmuskaat
- 1 el dragon* gedroogd
- 100 g schwarzwalder schinken ham
aardappelsalade
- 600 g aardappelen vastkokend of iets kruimig, geschild en in plakjes van 1 cm
- 300 g sperziebonen in stukken
- 3 el mayonaise
- 100 g zoetzure augurken in plakjes + 2 el vocht augurkenvocht
- 2 el bieslook fijngesneden
- 1 handappel bijv. jonagold, in stukjes
- 1 el kappertjes
- 50 g veldsla
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de nootmuskaat, de dragon en zout en peper naar smaak. Leg steeds 2 plakjes hamover de lengte tegen elkaar aan, leg de rest van de plakjes op dezelfde manier eniets overlappend naast deze 2 plakjes. Zo ontstaat een grote rechthoek van plakjes ham. Vorm van het gehakt een ovaal brood en rol in de plakjes ham. Leg het
- gehaktbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in de voorverwarmde oven in 50 min. bruin en gaar. Laat onder aluminiumfolie nog 10 min. rusten.
- Kook intussen de aardappelplakjes in 8-10 min. gaar. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Meng de mayonaise met het augurkenvocht, de bieslook en zout en peper naar smaak.
- Giet de aardappelen en de sperziebonen af doe in een kom, schep de dressingerdoor en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep er de augurk, de appel en de kappertjes door.
- Verdeel de veldsla over een schaal en schep de aardappelsalade erop. Serveer het gehaktbrood lauwwarm of op kamertemperatuur erbij.
Voedingswaarde
Recepten en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!