aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, winter |
hollands |
Om het weekend (of een willekeurige doordeweekse dag) op de winterse toer te blijven: gehaktballen met tomatensaus en lekkere stevige puree.
Ingrediënten
- 700 g aardappelen kruimig, in grove stukken
- 600 g knolselderij in grove stukken
- 70 g boter
- 400 g rundergehakt
- 1 teen knoflook geperst
- 2-3 el paneermeel
- 1 blikje tomatenpuree 140 g netto
- 1 el marjolein gedroogd
- 1 tl basterdsuiker bruine
- 700 g prei in dikke ringen
- 2 el peterselie grof gesneden
Instructies
- Kook de aardappelen en knolselderij in een laagje water afgedekt in 20 min. gaar. Giet af, stamp alles tot een puree, schep er 40 g boter door en breng op smaak met zout en peper.
- Meng het gehakt met knoflook, paneermeel en zout en peper naar smaak, vorm er balletjes van en bak ze in een braadpan in de rest van de boter rondom snel goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerend 1½ min. zachtjes bakken. Voeg de marjolein, suiker en 300 ml water toe en laat de balletjes 2 min. sudderen.
- Voeg dan de preiringen toe, zorg dat ze onder de saus liggen en laat alles nog 10 min. sudderen. Voeg zo nodig wat water toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie en serveer met puree.
Voedingswaarde
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!