Gehaktballen in Belgische biersaus

Gehaktballen in Belgische biersaus

aantal 4 | hoofdgerecht | vaderdag | belgisch |
delicious. Hét vleesboek geeft je 100 originele recepten voor rund & kalf, varken, lam, gevogelte en wild. En zoals met elk magazine of kookboek hebben wij ook uit delicious. Hét vleesboek onze favorieten, waaronder deze gehaktballen in Belgische biersaus.
Kooktijd20 minutes
Stoven30 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 2 boterhammen wit
  • 100 ml melk
  • 2 uien klein, heel fijngesneden
  • 1 el tijmblaadjes vers, fijngehakt
  • 1 ei
  • ½ tl nootmuskaat geraspt
  • 500 g gehakt rund of half-om-half
  • 70 g boter
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el bloem
  • 500 ml bier donker Belgische
  • 1 el appelstroop

Instructies

  • Week de boterhammen ± 5 min. in de melk. Knijp ze goed uit en kneed ze samen met de ui, tijm, ei en nootmuskaat door het gehakt. Breng het mengsel op smaak met 1 tl zout en peper naar smaak. Vorm 8 ballen van het gehakt.
  • Verhit 20 g boter in een braadpan en bak de ballen in ± 3 min. rondom bruin. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak hierin de sjalot met de knoflook zachtjes ± 3 min. Voeg de bloem toe en bak deze 1 min. mee. Schenk het bier in de pan en roer goed met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de appelstroop toe, breng de saus aan de kook en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de gehaktballen en laat deze nog 30 min. op laag vuur gaar stoven in de saus. Keer de ballen af en toe.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!