aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
grieks |
lactosevrij
Dat semi-zomerweer waar we op dit moment van genieten vraag om lichte gerechten. En wij grijpen elk excuus om de barbecue aan te steken gretig met beide handen aan. Deze zalm krijgt daar heerlijke grillstrepen van en de romige & simpele salade die erbij hoort is een regelrechte blijmaker.
kooktijd25 minutes minutes
Marineren15 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 4 el olijfolie + extra voor het bestrijken
- 1 citroen bio, rasp + 1 el citroensap en citroenpartjes voor erbij
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 4 zalmfilets zonder vel à 200 g
- 5 el olijfolie extra vergine
- 1 el champagneazijn of wittewijnazijn
avocado-dillesalade
- 2 komkommer kleine of 1 grote, overlangs gehalveerd, in plakjes
- 1 avocado
- 1 rode ui klein, fijngesneden
- 1/2 bos bladpeterselie blaadjes
- 1/2 bos dille topjes
instructies
- Meng in een kom de olijfolie, citroenrasp (niet het sap!), knoflook en royaal zout en peper tot een marinade. Snijd de zalmfilets in een schuine hoek in plakjes van 1 cm dik. Schep ze door de marinade en laat 15 min. marineren.
- Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur.
- Klop intussen de extra vergine olijfolie met de azijn, het citroensap en wat zout en peper tot een dressing.
- Schep alle ingrediënten voor de salade door elkaar.
- Bestrijk de grillpan met wat olie en rooster de plakjes zalm 30 sec. per kant of tot ze net gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen.
- Schep de dressing door de salade en serveer samen met citroenpartjes om erover uit te knijpen bij de zalm.
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!