Gegrilde worst

Gegrilde worst

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | |

Bestel de worst (aan een stuk of worstjes die nog aan elkaar zitten) van tevoren.

Kooktijd:15

Totale tijd:15

Ingrediënten

  • 1 opgerolde varkensworst van ruim 1 kg (of 1 kg worstjes die nog aan elkaar zitten)
  • ook nodig: een grote ronde bbq-klem of grote spiesen om de worst in zijn geheel te keren

Instructies

  1. Maak de barbecue gereed voor direct grillen. Verhit de kolen tot matig heet. Rol de worst op je werkblad in een spiraalvorm op. Steek er dan horizontaal 3 lange houten of metalen pennen door zodat de pennen elkaar kruisen en je een stevige structuur hebt om de spiraal te keren.
  2. Plaats de worst evt. nog tussen een groot klemrooster en dan op het rooster van de barbecue en rooster de worst 8-10 min., afhankelijk van de dikte. Keer halverwege. Serveer met bijvoorbeeld een kruidige rijstsalade.

Voedingswaarde

*Sommige slagers maken hele lekkere verse worst. Venkelworst of goede chipolataworstjes zijn heerlijk van de barbecue.

Recepten en styling: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!