gegrilde watermeloensalade met jalapeño

gegrilde watermeloensalade met jalapeño
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN
Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, vegetarisch

Niet je standaard watermeloensalade! Door de parten watermeloen eerst te grillen in de pan of op de bbq, en te marineren met limoen en jalapeño is de smaak en textuur net even wat spannender.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Kookgerei

  • ook nodig: een grillpan

Ingrediënten

  • 1 kleine watermeloen, geschild en in parten gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • Sap en rasp van 1 biologische limoen
  • 10 g koriander, steeltjes fijngesneden en blaadjes grof gesneden
  • 70 g waterkers
  • 1 jalapeñopeper, in ringetjes
  • 125 g zachte geitenkaas, in stukjes
  • 1 tl gedroogde oregano

Instructies

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de parten watermeloen ± 4 min. en keer halverwege.
  2. Marineer intussen de rode ui tot gebruik in het limoensap, de -rasp en de fijngesneden koriandersteeltjes en breng op smaak met wat zout.
  3. Verdeel de waterkers en watermeloen over een grote schaal of over 4 bordjes, verdeel de gemarineerde ui met de marinade, de jalapeñopeper en geitenkaas erover. Bestrooi met de blaadjes koriander en oregano.

Voedingswaarde

  • calorieën: 111 kcal
  • eiwit: 4 g
  • vet: 4 g
  • koolhydraten: 13 g

Tip: vind je verse jalapeño te pittig, vervang deze dan door ingemaakte jalapeñoringetjes uit een pot of door schijfjes mini-komkommer.

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

5 snelle kamado recepten – ja, dat kan echt