aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
Eric van Veluwen: ‘Laat de koteletten minstens 24 uur marineren in het citroensap met de kruiden. De laurier, salie en peterselie geven het vlees ongelofelijk veel smaak.’
Ingrediënten
- 2 citroenen biologisch
- 2 blaadjes laurier
- 4 blaadjes salie
- 2 el peterselie fijngesneden
- 4 varkenskoteletten biologisch
- 2 venkelknollen
- 2 wortels* gele
- 6 el olijfolie
Instructies
- Meng het sap van 1 citroen met de laurier, salie en peterselie en leg de karbonaden erin. Laat afgedekt minstens 24 uur marineren in de koelkast, maar 2 dagen is nog lekkerder.
- Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de venkel en wortels in vieren. Blancheer de groente 3 min. in ruim kokend water met zout en laat goed uitlekken.
- Verhit de grillpan en grill hierin de groenten, samen met de laurierblaadjes uit de marinade en de tweede, in plakjes gesneden, citroen, aan alle kanten.
- Dep de koteletten droog en bestrooi ze met zout en peper. Grill ze in de grillpan aan elke kant 2 min. en leg ze in een braadslede. Schenk de olijfolie erover en laat de koteletten in de oven nog 4 min. nagaren. Serveer de karbonaden met de groenten, citroen en laurier.
Voedingswaarde
* Gele wortel, een zogenaamde ‘vergeten groente’, is een kruising tussen een wortel en een biet. Je kunt ook pastinaken (witte wortels) of gewone wortel nemen.
Marineren 1-2 dagen.
Receptuur en bereiding: Eric van Veluwen, www.ericvanveluwen.nl. Fotografie: Eric van Lokven. Styling Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!