Gegrilde ribeye met koffie-olie en witte bonen-pompoensalade

Gegrilde ribeye met koffie-olie en witte bonen-pompoensalade

aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk, weekend | |

Kooktijd:1 45

Afkoelen1

Totale tijd:2 45

Ingrediënten

  • ½ liter olijfolie licht, fris
  • 100 g koffiebonen
  • 1 pompoen klein, in stukken
  • 4 rode bieten vers, rauw
  • 1 cote de boeuf* of dikke ribeye van 800 g, kamertemperatuur
  • 1 witte ui klein, in flinterdunne halve ringen
  • 75 g veldsla of rucola
  • 1 reuzenbonen blikje à 400 g
  • 150 g feta

Instructies

  1. Verwarm voor de koffie–olie de olijfolie en bonen zachtjes op laag vuur en laat 1 uur trekken. Zeef de olie en laat helemaal afkoelen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC.
  3. Kook ondertussen de bieten beetgaar in ruim water in 35-45 min. Pel de bieten en snijd in mooie stukken.
  4. Doe ondertussen de pompoen in een ovenschaal, besprenkel met 2 el gewone olijfolie en bestrooimet grof zeezout en grof gemalen zwarte peper. Rooster de pompoen in het midden van de oven beetgaar in ongeveer 20 min.
  5. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan goed heet voor. Grill decote de boeuf in de gloeiend hete grillpan 4 min. per kant. Haal uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  6. Meng de pompoen, biet, ui, veldsla of rucola en reuzenbonen voorzichtig in een saladeschaal. Breng op smaak met de rest van de gewone olijfolie en 2 el van de koffieolie en peper. Kruimel de feta over de groenten.
  7. Serveer het rundvlees met de koffie-olie en de salade.

Voedingswaarde

* Vraag je slager tijdig naar cote de boeuf, niet alle slagers hebben dat als een stuk op voorraad.

delicious.koffie mild&fris past perfect in deze koffie-olie!
161005_del11_prod_koffie_fris-v

Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.

Bestel delicious.koffie hier

 

Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Foodstyling: Cyn Ferdinandus

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!