aantal 4 |
hoofdgerecht |
feestelijk, weekend |
|
kooktijd1 hour hour 45 minutes minutes
Afkoelen1 hour hour
totale tijd2 hours hours 45 minutes minutes
ingrediënten
- ½ liter olijfolie licht, fris
- 100 g koffiebonen
- 1 pompoen klein, in stukken
- 4 rode bieten vers, rauw
- 1 cote de boeuf* of dikke ribeye van 800 g, kamertemperatuur
- 1 witte ui klein, in flinterdunne halve ringen
- 75 g veldsla of rucola
- 1 reuzenbonen blikje à 400 g
- 150 g feta
instructies
- Verwarm voor de koffie–olie de olijfolie en bonen zachtjes op laag vuur en laat 1 uur trekken. Zeef de olie en laat helemaal afkoelen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC.
- Kook ondertussen de bieten beetgaar in ruim water in 35-45 min. Pel de bieten en snijd in mooie stukken.
- Doe ondertussen de pompoen in een ovenschaal, besprenkel met 2 el gewone olijfolie en bestrooimet grof zeezout en grof gemalen zwarte peper. Rooster de pompoen in het midden van de oven beetgaar in ongeveer 20 min.
- Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan goed heet voor. Grill decote de boeuf in de gloeiend hete grillpan 4 min. per kant. Haal uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
- Meng de pompoen, biet, ui, veldsla of rucola en reuzenbonen voorzichtig in een saladeschaal. Breng op smaak met de rest van de gewone olijfolie en 2 el van de koffieolie en peper. Kruimel de feta over de groenten.
- Serveer het rundvlees met de koffie-olie en de salade.
auteur: delicious.
* Vraag je slager tijdig naar cote de boeuf, niet alle slagers hebben dat als een stuk op voorraad.
delicious.koffie mild&fris past perfect in deze koffie-olie!
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus. Bestel delicious.koffie hier Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Foodstyling: Cyn Ferdinandus
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus. Bestel delicious.koffie hier Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Foodstyling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!