Gegrilde ribeye met koffie-olie en witte bonen-pompoensalade

ribeye-delicious

aantal 4 | hoofdgerecht | feestelijk, weekend | |
kooktijd1 hour 45 minutes
Afkoelen1 hour
totale tijd2 hours 45 minutes

ingrediënten

  • ½ liter olijfolie licht, fris
  • 100 g koffiebonen
  • 1 pompoen klein, in stukken
  • 4 rode bieten vers, rauw
  • 1 cote de boeuf* of dikke ribeye van 800 g, kamertemperatuur
  • 1 witte ui klein, in flinterdunne halve ringen
  • 75 g veldsla of rucola
  • 1 reuzenbonen blikje à 400 g
  • 150 g feta

instructies

  • Verwarm voor de koffie–olie de olijfolie en bonen zachtjes op laag vuur en laat 1 uur trekken. Zeef de olie en laat helemaal afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC.
  • Kook ondertussen de bieten beetgaar in ruim water in 35-45 min. Pel de bieten en snijd in mooie stukken.
  • Doe ondertussen de pompoen in een ovenschaal, besprenkel met 2 el gewone olijfolie en bestrooimet grof zeezout en grof gemalen zwarte peper. Rooster de pompoen in het midden van de oven beetgaar in ongeveer 20 min.
  • Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Verwarm de grillpan goed heet voor. Grill decote de boeuf in de gloeiend hete grillpan 4 min. per kant. Haal uit de pan en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  • Meng de pompoen, biet, ui, veldsla of rucola en reuzenbonen voorzichtig in een saladeschaal. Breng op smaak met de rest van de gewone olijfolie en 2 el van de koffieolie en peper. Kruimel de feta over de groenten.
  • Serveer het rundvlees met de koffie-olie en de salade.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Vraag je slager tijdig naar cote de boeuf, niet alle slagers hebben dat als een stuk op voorraad.
delicious.koffie mild&fris past perfect in deze koffie-olie!
161005_del11_prod_koffie_fris-v
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.
Bestel delicious.koffie hier
 
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Foodstyling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

ribeye-delicious