gegrilde ribeye met courgettesalade & pittige mayodip

gegrilde ribeye met courgettesalade & pittige mayodip
RECEPTEN, BEREIDING COLIN FASSNIDGE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, lactosevrij

Rooster de rode pepers voor de chili-mayo ook op de bbq voor een pittige en tikje zoete smaak.

Kooktijd:1 15

rusten15

Totale tijd:1 30

Kookgerei

  • ook nodig: barbecue met deksel, keukenmachine

Ingrediënten

  • 900 g kleine iets kruimige aardappels (bijv. désirée)
  • 60 ml extra vergine olijfolie + extra om erover te sprenkelen
  • 2 grote rode chilipepers
  • 125 ml mayonaise
  • ¼ tl gerookte-paprikapoeder
  • 2 jalapeñopepers zonder zaadjes, fijngesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 5 el fijngesneden bladpeterselie
  • 500 g ribeye met bot 2 stuks, op kamertemperatuur
  • 350 g kleine courgettes (3 à 4 stuks)

Instructies

  1. Maak de barbecue aan en verwarm tot matig warm. Leg de aardappels met schil op een vel aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie, wikkel in de folie en leg op de barbecue. Pof ze afgedekt in 50-55 minuten gaar.
  2. Leg intussen de chilipepers op de barbecue bij de aardappels en gril ze afgedekt 4-5 minuten tot ze gaar en donker van kleur zijn. Laat de pepers afkoelen, verwijder eventueel de verschroeide delen en pureer samen met de mayonaise, het paprikapoeder, zout en peper in de keukenmachine. Schep in een kom.
  3. Meng in een andere kom de jalapeñopepers met het limoensap, de peterselie, 60 ml olijfolie, zout en peper tot een jalapeñosalsa.
  4. Neem de aardappels van de barbecue. Verhit de grillpan of barbecue goed heet. Gril het vlees 4-5 minuten per kant voor medium-rare, of tot gewenst resultaat. Laat 10-15 minuten rusten.
  5. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Doe in een kom, voeg de jalapeñosalsa en wat zout en peper toe en schep om.
  6. Serveer de ribeyesteaks op een schaal met de courgettesalade, aardappels en pittige aioli.

Voedingswaarde

  • calorieën: 734 kcal
  • eiwit: 27 g
  • vet: 47 g
  • koolhydraten: 47 g

Let op: Ribeye met bot bestel je bij de slager of online.

RECEPTEN, BEREIDING COLIN FASSNIDGE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!