Gegrilde kip met courgettesalade

Gegrilde kip met courgettesalade

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | frans |
Een hoofdgerecht binnen 15 min. op tafel? Kom maar door met deze heerlijke gegrilde kip met courgettesalade. Geen grill? Deze kip is net zo lekker op de bbq. De frisse courgettesalade is weer eens wat anders en maakt het gerecht helemaal af.
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • el olijfolie + extra voor serveren
  • el honing verwarmd
  • 1 el tijm
  • 1 citroen bio, sap en rasp + extra partjes voor serveren
  • 4 kipfilets à 125 g, in de lengte doormidden en in 2 stukken gesneden
  • 2 courgettes in de lengte gesneden, in lange plakjes
  • 100 g rucola
  • voor erbij knapperig brood

Instructies

  • Verhit de grill op hoog vuur of maak de barbecue aan. Meng de olie met de honing, tijm, citroenrasp en zout en peper. Bestrijk de kip en de courgettes met het honingmengsel. Gril de kip in 2 min. per kant net gaar. Schep op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. 
  • Gril de courgetteplakken 1½ min. per kant. Doe de courgette en rucola in een schaal. Schep om met citroensap en wat olijfolie. Serveer de salade met de kip erop en veel veel knapperig brood.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!