Gegrilde kip met chermoula

Gegrilde kip met chermoula

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | arabisch |

Chermoula, een fantastische Arabische smaakmaker van verse kruiden, specerijen, knoflook, citroensap en olijfolie is perfect als marinade én heerlijk over gegrild vlees of vis!

Kooktijd:25

Ingrediënten

  • 1 citroen sap
  • 10 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl komijnpoeder jinten
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 kipfilets
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 bosje koriander fijngesneden
  • 2 el verse kruiden bijv. munt en dille, fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt

Instructies

  1. Meng de helft van het citroensap met 2 el olijfolie, de helft van de komijn, helft van deknoflook en zout en peper naar smaak. Wentel de kipfilets erdoor en laat 10 min.marineren.
  2. Meng voor de chermoula de rest van het citroensap met 5 el olijfolie, de rest van de knoflook en komijn, het chilipoeder, de helft van de verse koriander en zout en peper naar smaak.
  3. Verhit de grillpan goed heet voor of ontsteek 30 min. van tevoren de barbecue. Gril de kipfilets in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Meng de rest van de koriander met de andere fijngesneden kruiden en ui door de kikkererwten. Voeg de laatste 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak toe.
  4. Leg de gegrilde kipfilets op een schaal. Schep er de chermoula over. Serveer met de kikkererwten-kruidensalade.

Voedingswaarde

Receptuur en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: culinaire redactie delicious.

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!