glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij
Door de biefstuk dicht te schroeien zonder vet, kleurt het vlees mooi bruin en wordt extra lekker. Erbij maak je een fris-romige salade met pittige radijs en mozzarella. En dan heb je heel snel een heerlijk maal op tafel met weinig calorieën en weinig koolhydraten. Maar waar het natuurlijk om gaat: met héél veel smaak! En dan morgen lekker iets met gegrilde vis.
kooktijd20 minutes minutes
totale tijd20 minutes minutes
ingrediënten
- 2 el hazelnoten grof gehakt
- 4 biefstukken, op kamertemperatuur
- 3 el milde olijfolie
- 1 bos radijs, liefst met vers blad
- 25 g rucola en/of veldsla
- 2 bollen buffelmozzarella à 125 g
- 100 g granaatappelpitjes
- 3-4 el extra vierge olijfolie
instructies
- Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin en schud ze op een bord. Bestrijk intussen de biefstukken met milde olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Leg de biefstukken in de nog hete koekenpan – voeg nog steeds geen olie toe! – en schroei ze in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten.
- Was en droog de bos radijs. Snijd het blad van de bos en snijd de radijsjes in plakjes. Verdeel het radijsblad met de rucola en/of veldsla over een schaal. Scheur de mozzarella grof en leg met de plakjes radijs op de salade. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de hazelnoten. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de salade met de biefstuk.
calorieën: 560kcal
|
eiwit: 42g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!