vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
vegetarisch
Gewoon doordeweeks eten maak je extra lekker met kruiden en specerijen. Vadouvan geeft kerriesaus een extra kruidige smaak. Vervang het evt. door gemalen komijn en/of koriander.Vegan tip: Je maakt dit gerecht vegan door de boter en melk te vervangen door plantaardige margarine en sojamelk.
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 tl kerrie
- 1 tl vadouvan, kruidenmix
- 250 ml melk
- 200 g volkoren couscous
- 30 g dille, 2 bosjes
- 75 g dadels zonder pit
- voorraad: 50 g boter, 25 g bloem, flinke scheut extra vergine olijfolie
Instructies
- Haal de bladeren van de bloemkool. Snijd met een scherp mes 4 plakken van 1 cm dik van de bloemkool. Maal de losse restjes bloemkool in de keukenmachine fijn. Houd de gemalen bloemkool apart.
- Smelt 25 g boter in een grote hapjespan. Leg de plakken bloemkool in de pan. Schenk er 300 ml water bij en smoor de bloemkool afgedekt beetgaar in 10-12 min.
- Smelt in een (saus)pan de resterende 25 g boter. Roer de kerrie en vadouvan door de gesmolten boter. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. mee. Schenk langzaam en al kloppend met een garde de melk erbij en klop tot een gladde, gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de dille fijn en dadels in stukjes. Roer de couscous los. Schep de gemalen bloemkool, dille, dadels en een flinke scheut olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill voor.
- Leg de bloemkoolsteaks in de ovenschaal.
- Schenk de kerriesaus erover. Gratineer de bloemkoolsteaks onder de hete ovengrill 3-4 min. tot ze goudbruin zijn. Serveer met de dillecouscous.
Voedingswaarde
calorieën: 389kcal
eiwit: 13g
vet: 13g
koolhydraten: 53g
Recept, bereiding, styling: Janneke Philippi,
Fotografie: Serge Philippi,
Studio Philippi
Fotografie: Serge Philippi,
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: viscurry