vegetarisch
aantal 4 |
hapje |
weekend |
internationaal |
vegetarisch
Met iets simpels als witte uien kun je de lekkerste dingen maken. Gefrituurde uiringen bijvoorbeeld. Tip: maak er zelf zo’n fijne aioli bij, met knoflook, citroenrasp en fijngesneden rozemarijn.
En als je dan toch de olie heet hebt, maak dan ook deze superlekkere gekruide garnalen met aioli.
En als je dan toch de olie heet hebt, maak dan ook deze superlekkere gekruide garnalen met aioli.
Ingrediënten
- 8 zoete witte uien
- 500 ml karnemelk
- 1 teen knoflook
- ¼ tl cayennepeper
- 6 el mayonaise
- 1 el rozemarijnnaaldjes, heel fijn gesneden
- 1 biocitroen
- 300 g polenta
- 1 kropje andijvie*, de bladen uit het hart
- ook nodig: frituurpan of pan met dikke bodem, plantaardige olie om in te frituren, vijzel
Instructies
- Pel de uien, snijd ze in dikke ringen van 8 mm en haal ze los van elkaar. Leg de uiringen in een kom met de karnemelk en laat ze 5 min. staan. Schep af en toe om.
- Stamp de knoflook met een beetje zout en de cayennepeper fijn in de vijzel. Roer de mayonaise en rozemarijn erdoor. Rasp een beetje citroenschil erboven en breng op smaak met citroensap. Schep de aioli in een schaaltje.
- Verwarm de olie in een frituurpan op 180°C.
- Laat de uiringen in de vergiet uit lekken en dep ze een beetje droog. Schep de uien met de polenta in een kom door elkaar en laat een paar minuten staan.
- Frituur de ringen in kleine porties en bak ze in een paar minuten goudbruin en krokant.
- Haal intussen de gele andijviebladeren los en leg op een schaal. Leg de polenta-uiringen naast de andijvie. Bestrooi met zeezout. Serveer met de aioli.
Voedingswaarde
calorieën: 400kcal
eiwit: 5g
vet: 26g
koolhydraten: 35g
* Bewaar de rest van de andijvie om bijv. een salade of stimpstamp (andijviestamppot met spekjes) mee te maken.
recept Yolanda van der Jagt fotografie Eric van Lokven styling Cyn Ferdinandus bereiding Victor de Launay
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!