Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | bijgerecht, salade | doordeweeks, weekend | thais | glutenvrij, lactosevrij
Normaal gesproken wordt dit gemaakt in een grote houten vijzel om de salade licht te kneuzen met de dressing. In dit recept gebruiken we gewoon onze handen.
Kookgerei
- staafmixer met hakbakje, mandoline
Ingrediënten
- 1-2 el tamarindepasta, toko of supermarkt
- 1 teen knoflook
- 4 el vissaus
- rasp en sap van 2 biolimoenen
- 1½ el palmsuiker
- 80 g pinda’s, geroosterd en grof gehakt
- 1 rode rawit chilipeper
- 450 g koolrabi geschild, zo dun gesneden als lucifertjes
- 1 venkel, dungeschaafd op de mandoline
- 3 regenboogwortels, in dunne linten met de dunschiller
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 1 bosje Thaise basilicum, blaadjes geplukt
- 1 bosje verse koriander, blaadjes geplukt
Instructies
- Doe de tamarindepasta, knoflook, vissaus, de rasp en het sap van de limoenen en de palmsuiker in het hakbakje van de staafmixer en mix enkele seconden. Voeg de helft van de pinda’s toe en mix nog enkele seconden tot de dressing iets is ingedikt. Het mag geen pindakaas worden.
- Gebruik de punt van je mes om enkele gaatjes in de rawit chilipeper te prikken. Doe alle groente in een grote kom met de dressing en gebruik je handen om de dressing goed door de salade te masseren. Gebruik eventueel handschoenen vanwege de chilipeper. Haal dan de chilipeper eruit en meng de verse kruiden erdoor.
- Doe de salade op een schaal en bestrooi met de rest van de pinda’s.
Voedingswaarde
- calorieën: 246 kcal
- eiwit: 10 g
- vet: 11 g
- koolhydraten: 21 g
RECEPTEN OSCAR DE LINT BEREIDING AJDA MEHMET FOTOGRAFIE DANA VAN LEEUWEN STYLING MAAIKE KOORMAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!