glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, kerst, weekend |
engels |
glutenvrij, lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, kerst, weekend |
engels |
glutenvrij, lactosevrij
Alle gerechten uit Jamie’s nieuwste boek ‘EEN’ worden in één pan, schaal of op één bakplaat gemaakt. Fijne bijvangst: de ingrediënten – maximaal 8 per recept – zijn gewoon in de supermarkt te koop. De helft van de ruim 120 gerechten staat ook nog eens voor 2 euro op tafel! Is dat alles? Nee, want 50% van het boek bevat geen of weinig vlees.
Maar als Jamie dan voor vlees gaat, gaat hij voor écht goed vlees. Deze gebraden runderlende is te gek!
voorbereiding15 minutes minutes
kooktijd2 hours hours 20 minutes minutes
totale tijd2 hours hours 35 minutes minutes
ingrediënten
- 1,5 kg runderlende of bovenbil
- 4 grote pofaardappels 1 kg in totaal
- 2 rode uien
- 1 bol knoflook
- 6 grote wortels
- 1 kleine bloemkool
- 1 bos bladpeterselie 30 g
- 350 g rijpe gemengde tomaatjes
instructies
-
Verhit de oven tot 180°C. Besprenkel het vlees met 1 eetlepel olijfolie, strooi er een royale snuf zeezout en zwarte peper over en wrijf het goed in. Leg het vlees in een braadslede van 30×40 cm en zet het 40 minuten in de oven.
-
Snijd de aardappels intussen in 2 cm dikke plakjes, pel en halveer de rode uien en breek de bol knoflook in losse tenen. Schrap de wortels en snijd ze in stukjes van 2 cm. Verwijder de verlepte buitenste bladeren en de steel van de bloemkool en snijd hem in kwarten.
-
Leg het stuk vlees met een tang direct boven de slede op het rooster. Haal de slede er even uit om de groenten erin te doen en zet hem gauw terug zodat het vleessap tijdens het bakken over de groenten druipt. Rooster het vlees 40 minuten, leg het op een bord, dek het af met aluminiumfolie en een schone theedoek, en laat het rusten. Schud de groenten even flink door elkaar en laat ze nog een uur in de oven staan, of tot ze prachtig goudbruin zijn.
-
Pluk intussen de peterselieblaadjes, hak ze fijn met de tomaatjes, maak ze aan met 2 eetlepels (van elk) extra vierge olijfolie en rodewijnazijn, en voeg naar smaak peper en zout toe. Giet het vleessap van het bord bij de salsa, snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en zet alles op tafel.
Voedingswaarde:
calorieën: 740kcal
|
eiwit: 45g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JAMIE OLIVER | FOTOGRAFIE: DAVID LOFTUS, RICHARD CLATWORTHY | ONE BY JAMIE OLIVER IS PUBLISHED BY PENGUIN MICHAEL JOSEPH © JAMIE OLIVER ENTERPRISES LIMITED (2022 ONE).
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!