gebraden kip met kruidige spinazie

gebraden kip met kruidige spinazie
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS

Deze gebraden kip met kruidige spinazie is zo’n gerecht dat weinig moeite kost, maar oogt alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. Het geheim? De oven doet het meeste werk. Zo zet je zonder stress een feestelijk en smaakvol gerecht op tafel.

Benieuwd naar meer feestelijke gerechten die je vooraf kunt maken? Je vindt ze hier!

Gebraden kip met kruidige spinazie

aantal 4 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | frans | glutenvrij

Dit recept valt in de categorie kleine moeite, groot effect. De oven doet het meeste werk. Valt bij iedereen in de smaak en staat heel feestelijk. En als bonus, ruikt het ook nog heerlijk in huis.

Voorbereiding:30

Kooktijd:1

rusten15

Totale tijd:1 45

Ingrediënten

  • 3 el dijonmosterd
  • 80 g boter, in blokjes op kamertemperatuur
  • 1 biologische kip van ± 1, kg
  • tl venkelzaad, grof gevijzeld
  • 300 g jonge spinazieblaadjes
  • ½ bol knoflook, teentjes geperst
  • 5 el dragonblaadjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer in een kom de mosterd en boter tot een glad mengsel. Laat je vingers onder het vel van de kip glijden, trek het voorzichtig los boven de borstfilets en de dijen, maar zorg dat het niet scheurt. Breng een egaal laagje mosterdboter aan onder het vel.
  3. Leg de kip in de braadslee en bind de poten op met keukentouw. Braad de kip in ± 1 uur gaar; draai de braadslee na ± 30 min. een slag, zodat de kip gelijkmatig gaar wordt. Het vel zal misschien niet egaal bruin worden vanwege de mosterdboter.
  4. Neem de braadslee uit de oven en laat de kip ondersteboven 15 min. rusten; zo worden de borstfilets extra sappig.
  5. Leg de kip op een schaal en houd hem afgedekt met aluminiumfolie warm.
  6. Verwarm de jus in de braadslee op het fornuis op laag vuur, voeg het venkelzaad toe en roer 1 min. tot het aroma vrijkomt. Voeg de spinazie en knoflook toe en laat het al roerend wat slinken. Voeg de dragon en zout en peper toe. Snijd de kip in stukken en serveer de spinazie en jus erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 630 kcal
  • eiwit: 40 g
  • vet: 50 g
  • koolhydraten: 3 g

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker én feestelijk: zalm en croûte met romige wittewijnsaus.