Gebakken zalm met zuurkool en waterkers

Gebakken zalm met zuurkool en waterkers

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | |

Venkel- en mosterdzaad geven de gebakken zalmfilet net even een kruidige kick. Erbij pittige waterkers en in wijn gestoofde zuurkool op smaak gebracht met een flinke schep frisse crème fraiche.

Kooktijd:15

Stoven1 30

Totale tijd:1 45

Ingrediënten

  • 25 g boter boterongezout
  • 1 ui fijngesneden
  • ½ tl korianderzaad
  • 500 g zuurkool
  • 100 ml witte wijn
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 4 stukken (à 150 g) zalmfilet MSC, zonder vel
  • 75 g crème fraiche
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 75 g waterkers

Instructies

  1. Verhit de boter en bak de ui 2 minuten. Voeg het korianderzaad toe en bak even mee. Voeg de zuurkool en wijn toe en stoof de zuurkool in 1½ uur op laag vuur gaar. Roer af en toe en voeg als het te droog wordt wat water toe.
  2. Wrijf het venkelzaad met het mosterdzaad en ½ theelepel zout fijn in de vijzel. Bestrooi de zalm met dit mengsel, verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de zalmfilets 5-6 minuten.
  3. Meng de crème fraiche door de zuurkool en laat even 5 min. doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de waterkers met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zuurkool over de borden, leg de zalm erbovenop en de waterkers ernaast.

Voedingswaarde

Receptuur: Lars Hamer. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Bart Stuart

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!