aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
australisch |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
australisch |
Wauw, is het geen plaatje? Deze gebakken zalm steelt de show tijdens het kerstdiner. En de peterselie-macadamiaboter maakt het geheel compleet. Ook lekker bij stokbrood!
Nog zo'n lekker snel zalmrecept: sesamzalm met honing-paksoi.
Ingrediënten
- 200 g zachte boter
- 150 g macadamia’s, geroosterd en fijngehakt
- rasp en sap van 1 (bio)citroen + citroenpartjes voor erbij
- 1 bosje fijngesneden platte peterselie + extra peterselie om te garneren
- 1 zalmforel- of zalmfilet van 1,2 kg met vel
macadamiapesto
- 100 g macadamia’s, geroosterd
- 1 bosje dille, fijngesneden
- 1 bosje peterselie, fijngesneden
- 1 bosje koriander, fijngesneden + extra blaadjes om te garneren
- 4 el extra vergine olijfolie
- rasp en sap van 1 (bio)citroen
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Vet een grote bakplaat in en bekleed met bakpapier.
-
Klop de boter romig in de keukenmachine. Voeg de gehakte macadamia’s, de citroenrasp en het -sap, de peterselie en een snufje zoutvlokken toe. Mix met de pulseerknop tot een grof mengsel.
-
Leg de visfilet met de velkant onder op de bakplaat en bestrijk gelijkmatig met de macadamiaboter. Schuif de vis bovenin de oven en bak hem 15-20 min. of tot hij naar wens is, waarbij je hem tussentijds af en toe bedruipt. Laat 10 min. rusten.
-
Mix intussen alle ingrediënten voor de macadamiapesto in de keukenmachine tot een gladde pesto. Voeg flink zout en peper toe.
-
Leg de vis op een schaal en bestrooi met peterselie- en korianderblaadjes. Serveer met de pesto en citroenpartjes.
Voedingswaarde
calorieën: 685kcal
eiwit: 28g
vet: 60g
koolhydraten: 8g
Recepten en bereiding: Shannon Bennett. Fotografie: Mark Roper. Styling: Deborah Kaloper. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!