aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Vanavond eten we – bij een goed stuk vlees – deze gebakken en gekaramelliseerde witlof met walnoten. Daarbij eten we een overheerlijke gratin (die vind je ons maartnummer 2013). Nu kun je denken…die witlof zal wel zoet smaken door de karamellisatie. Maar niets is minder waar. De witlof smaakt niet zoet maar krijgt door het karamelliseren wel een bijzondere smaak.
Ingrediënten
- 1 el boter
- 4 struiken witlof los gesneden bladeren
- 3 el walnoten grof gehakt
- 1 el suiker
- zout en peper versggemalen
Instructies
- Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, voeg de witlof toe. Bak de witlof ± 5 min. op middelmatig hoog vuur goudbruin. Strooi de suiker erover heen en voeg naar smaak zout en peper toe. Strooi de walnoten erover en bak samen nog ± 5 min.
Voedingswaarde
TIP: Lekker bij gehaktbrood en aardappelgratin met salie en knoflook.
Productie: Merijn Tol. Receptuur: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!