aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Ingrediënten
- 135 g wilde rijst of zilvervliesrijst
- 5 el olijfolie
- 4 witvisfilets* met vel à 200 g
- 1 biocitroen rasp en sap + citroenpartjes voor erbij
- 1 tl dijonmosterd
- 100 g paprika gemarineerd, geroosterd, pot, uitgelekt, kleingesneden
- 50 g pijnboompitten geroosterd
- ½ bosje munt blaadjes
- ½ bosje basilicum blaadjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Verhit 2½ el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de visfilets met zout en peper, bak ze met het vel omlaag 4 min. Keer ze en bak ze nog 3 min., of tot ze gaar zijn. Schep ze op een bord en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie 3 min. rusten.
- Klop intussen de citroenrasp en –sap, mosterd en de rest van de olie met zout en peper in een grote kom tot een dressing. Schep de afgekoelde rijst erdoor. Voeg de paprika, pijnboompitten, munt en basilicum toe en schep door elkaar.
- Verwijder het vel van de gebakken visfilets en serveer ze met de rijstsalade en citroenpartjes om erover uit te knijpen.
Voedingswaarde
* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!