aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
oosters |
Valli: ‘Zoetwatergarnalen zijn een specialiteit van het gebied van het Westelijke Meer: ik smulde ervan in Dragon Well Manor. Geïnspireerd hierop bedacht ik dit roerbakgerecht met gebakken rijst.’
Ingrediënten
- 200 g rijst langkorrelig
- 2 el arachideolie
- 12 garnalen rauw, gepeld (behalve de staarten), darmkanalen verwijderd
- 1 ui in partjes
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 2 tl gemberwortel geraspt
- 150 g shiitake in dikke plakjes
- 150 g sugarsnaps schoongemaakt
- 4 el sojasaus licht
- 2 el oestersaus
- 1 rode peper zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 4 bosuitjes fijngesneden
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel de rijst in een zeef met koud water, laat uitlekken en spreid uit op een bakplaat. Zet onafgedekt 2-3 uur in de koelkast.
- Verhit 1 el olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de garnalen tot ze net gaar zijn. Schep ze op een bord.
- Verhit 1 el olie in de wok en roerbak de ui, knoflook, gember en paddenstoelen 2-3 min. tot de paddenstoelen gaar zijn. Voeg de sugarsnaps toe en roerbak ze 1 min. mee. Voeg de garnalen en de gekookte rijst toe en verwarm ze 1-2 min. Roer de sojasaus en oestersaus erdoor.
- Verdeel over kommen en garneer met peper en bosuitjes.
Voedingswaarde
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens Stling Leesa O'reilly
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!