aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Je kunt in plaats van makreel ook zalm nemen. Het moet een beetje vette vis zijn om op te kunnen boksen tegen de sterke smaken van de pittige saus.
Ingrediënten
- 200 ml gevogeltefond pot
- 1 el oestersaus
- 2 el ketjap manis
- 1 bosuitje in dunne ringetjes
- 1 el suiker
- 500 g makreelfilets met vel, grote filets gehalveerd
- 2-3 el rijstebloem toko
- 5 el arachide- of zonnebloemolie
- 2 sjalotjes fijngesneden
- 1 el gemberwortel geraspt
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 rode pepers zaadlijsten verwijderd
- 2 tl maïzena
- 2 el korianderblaadjes fijngesneden
Instructies
- Meng de fond, oestersaus, ketjap, bosui en suiker in een kom. Maak met een scherp mes in de velkant van de makreelfilets een aantal ondiepe, diagonale inkepingen, ± 3 cm van elkaar. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout, peper en rijstebloem.
- Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de visfilets ± 2 min. aan elke kant. Neem de filets voorzichtig uit de olie en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak in dezelfde pan de sjalotjes, gember, knoflook en rode peper zachtjes ± 1 min. Voeg het fondmengsel toe en breng alles aan de kook. Los de maïzena op in 3 el water en roer dit door de saus, zodat deze licht bindt. Verdeel de visfilets over de borden en schep de saus erover. Bestrooi met de koriander. Lekker met witte rijst of noedels.
Voedingswaarde
calorieën: 400kcal
vet: 27g
koolhydraten: 14g
Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!