vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans |
vegetarisch
Gebakken gnocchi? Gnocchi kennen we als zachte kussentjes. Bakken is minder bekend, maar heel erg lekker. Vooral kinderen zijn dol op die krokante Italiaanse aardappelkussentjes.
Iets meer tijd? Maak dan deze vega gnocchi uit de oven.
Iets meer tijd? Maak dan deze vega gnocchi uit de oven.
Ingrediënten
- 1 el pijnboompitten
- 8 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 800 g cherrytomaatjes
- 150 ml zoete witte wijn, bijv. moscatel
- 1 kg gnocchi di patate, kant-en-klaar, pastaschap of vers uit het koelvak
- 40 g parmezaanse kaas
- 3 el munt, grof gesneden
Instructies
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Schenk 3 el olijfolie in de koekenpan. Bak de knoflook hierin 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 4-5 min. of tot ze openbarsten en de heerlijke sappen vrijkomen.
- Schenk de wijn bij de tomaatjes en verwarm nog 5 min. tot de wijn en de zoete tomatensappen een heerlijke saus vormen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit intussen de laatste 5 el olijfolie in een ruime koekenpan. Schep de gnocchi erdoor en bak ze 4-5 min., tot ze goudbruin en krokant zijn vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen.
- Schep de gnocchi op 4 borden. Verdeel de zoete tomaatjes met het vocht erover. Rasp er royaal parmezaanse kaas over en bestrooi met de munt & pijnboompitten.
Voedingswaarde
calorieën: 860kcal
eiwit: 18g
vet: 37g
koolhydraten: 107g
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
Zelf gnocchi maken is nog véél lekkerder:
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!