Gebakken courgette met venkelzaad

Gebakken courgette met venkelzaad

Voorkeur: vegetarisch

aantal 6 | bijgerecht | feestelijk, weekend | |

Met een scheutje witte balsamico krijgt dit snelle bijgerecht van gebakken courgette en venkelzaad iets extra’s. Verrukkelijk bij eend of ander wild.

Kooktijd:15

Totale tijd:15

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 3 courgettes klein à ± 500 g, in dikke, schuine plakken
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el venkelzaad grof gevijzeld
  • 2 el witte balsamico

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur.
  2. Bak de courgettes er 5 min. in tot ze licht kleuren.
  3. Schep de ui, de knoflook en het venkelzaad erdoor. Bak nog ± 2 min. onder af en toe omschudden tot de ui zachter wordt.
  4. Schep om met de balsamico. En breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde

Recepten: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!