gebakken aardappeltjes met halloumi uit de oven

gebakken aardappeltjes met halloumi uit de oven
RECEPTEN DELICIOUS. FOOD TEAM. FOTOGRAFIE TOBY SCOTT. STYLING OLIVIA WARDLE. BEREIDING SOPHIE AUSTEN-SMITH, OLIVIA SPURRELL.
glutenvrij, vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht |
|
mediterraans |
glutenvrij, vegetarisch
Gebakken aardappeltjes in een pittige tomatensaus met gember is al een smaakfestijn, laat staan met chewy halloumi. Fantastisch zomer comfortfood!

Op zoek naar een snel en toch imponerend toetje? Maak pruimenclafoutis!

Kooktijd30 minutes
oven30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 650 g krieltjes
  • olijfolie, voor besprenkelen en bestrijken
  • 450 g halloumi, in plakjes
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 bosuitje, in ringetjes

saus

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 dikke tenen knoflook, geplet
  • 5 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
  • ½ tl aleppo chilivlokken of andere chilivlokken
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 4 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano of marjolein handvol basilicum + extra voor garnering
  • 1 tl granaatappelmelasse + wat extra voor erover

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de krieltjes in een grote pan met water in 12-15 min. gaar. Giet af, doe over in een ovenschaal en plet de krieltjes een beetje. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met flink zout en peper en bak 20-30 min. in de oven tot ze knapperig worden. Keer halverwege om.
  • Verhit de olijfolie voor de saus in een koekenpan op laag tot matig vuur en smoor hierin de ui met de knoflook, gember en een snufje zout 8 min. onder af en toe omscheppen.
  • Voeg de chilivlokken en tomatenblokjes toe, spoel het blikje om met 200 ml water en voeg dit toe. Voeg de zongedroogde tomaten, oregano, basilicum en granaatappelmelasse toe en laat de saus 10 min. zachtjes koken op laag vuur.
  • Verwarm de ovengrill op een matig tot hoge stand. Neem intussen de schaal met knapperige krieltjes uit de oven, schep de tomatensaus er over en leg de plakjes halloumi erop. Bestrijk de kaas met olie en zet 5-6 min. onder de grill tot de halloumi kleurt. Schep de yoghurt erop, bestrooi met bosui en basilicum en besprenkel met wat granaatappelmelasse.

Voedingswaarde

calorieën: 508kcal
eiwit: 24g
vet: 30g
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
RECEPTEN DELICIOUS. FOOD TEAM. FOTOGRAFIE TOBY SCOTT. STYLING OLIVIA WARDLE. BEREIDING SOPHIE AUSTEN-SMITH, OLIVIA SPURRELL.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!