garnalensoep met parelcouscous & prei

garnalensoep met parelcouscous & prei
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Een dampende kom maaltijdsoep met garnalen, parelcouscous en prei. Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Dan alleen nog bestrooien met een lekkere topping! 
Kooktijd50 minutes

Ingrediënten

  • saffraandraadjes flinke pluk
  • 2 preien
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 tl venkelzaad
  • snufje chilivlokken
  • 1 stengel bleekselderij kleingesneden
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 1 wortel geschrapt, kleingesneden
  • 375 ml witte wijn droge
  • 1 l visbouillon
  • 4 plukjes verse dragon + extra om te garneren
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 4 citroenschil dunne reepjes
  • 1 paprika kleine rode, zonder zaadlijsten, in reepjes
  • 1 paprika kleine gele, zonder zaadlijsten, in reepjes
  • 165 g parelcouscous
  • 20 garnalen grote rauwe, gepeld, staartpuntje laten zitten
  • citroenpartjes om te garneren
  • evt. lamsoor* om te garneren
  • evt. knapperig brood voor erbij

Instructies

  • Doe de saffraan in een hittebestendige kom, schenk er 4 el kokendheet water over en laat 10-15 min. trekken.
  • Snijd intussen 1 prei fijn, halveer de andere prei en snijd hem in dunne halve ringen. Verhit 3 el van de olie in een grote pan met dikke bodem op matig vuur. Voeg het venkelzaad en de chilivlokken toe. Schep ± 30 sec. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de bleekselderij, sjalotten, wortel en fijngesneden prei toe. Bak omscheppend 5 min. en breng op smaak met zout en peper.
  • Schenk de wijn erbij. Laat 1 min. inkoken. Voeg de bouillon, het saffraanmengsel, de dragon, laurier en citroenreepjes toe. Breng opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag en laat onafgedekt 20 min. trekken, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  • Schenk de bouillon door een zeef in een schone pan. Druk de groenten in de zeef met een pollepel aan om er zoveel mogelijk vloeistof uit te persen. De inhoud van de zeef heb je niet meer nodig. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  • Verhit de resterende el olijfolie in deze pan op matig tot laag vuur. Bak hierin de preiringen al omscheppend ± 5 min. Voeg de paprika’s toe en bak omscheppend 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Voeg de couscous toe en kook ± 4 min. Voeg dan de garnalen toe. Verwarm de soep nog 3 min. of tot de garnalen roze kleuren en de couscous gaar is. Voeg zout en peper toe.
  • Schep de soep in kommen. Garneer met lamsoor of nog wat extra dragon. Serveer met de citroenpartjes en evt. knapperig brood.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Lamsoor is te koop bij ruim gesorteerde groentewinkels.
Recepten: Anne Woodman. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Konings. Bereiding: Kerrie Ray. Bewerking: Colette Beyne
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!