aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Een hartstikke simpel gerecht voor door de week: garnalenroerbak met spinazie en zoete mango. Tip van Janneke: ‘Vervang voor niet garnalenliefhebbers de garnalen door stukjes kippendijfilet en maak voor iedereen een kom naar smaak.’ Serveer met je favoriete rijst of noedels.Probeer ook gebakken rijst met garnalen.
Ingrediënten
- 300 g mini-paprika’s
- 1 mango
- 2 el zonnebloemolie
- 500 g rauwe grote garnalen
- 2 rode uien, grof gesneden
- 2 bosuitjes, in stukjes van 3 cm
- evt. 1 tl chiliflakes
- 2 knoflooktenen, fijngesneden
- 2 el gembersiroop
- 3 el sojasaus
- 300 g spinazie
Instructies
- Halveer de paprika’s in de lengte en snijd de zaadlijsten eruit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in niet te kleine blokjes.
- Verhit de wok heet voor. Schenk de olie in de wok. Bak de garnalen al omscheppend in 3-4 min. roze en net gaar. Schep ze uit de wok. Bak in de wok de paprika met de rode ui, bosui en evt. chiliflakes al omscheppend 4 min. Voeg de knoflook en mango toe en bak nog 1 min.
- Voeg de gembersiroop en de sojasaus toe en bak nog 1 min. op hoog vuur. Doe de spinazie erbij en bak tot het blad net begint te slinken. Voeg de garnalen weer toe en warm even door.
- Schep de garnalenroerbak uit de wok en verdeel over 4 kommen of borden. Lekker met mie of witte rijst.
Voedingswaarde
Recepten, styling & bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak ook eens deze aardappelsalade met Provençaalse tapenade en burrata