fudge trifle

Het nieuwe nummer van delicious. staat vol met comfort gerechten. Hier alvast een voorproefje met de fudge-coupe! Je likt je vingers erbij af.

Ontdek nog meer fudge gerechten en andere comfort gerechten in het nieuwe nummer. Bestel ‘m hier!

Fudge trifle

glutenvrij
aantal 8 | dessert, nagerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | glutenvrij
Hou nog een gaatje over voor dit toetje van laagjes macadamia-room, chocolade-fudge met frambozen en gezouten dulce de leche-crème. Om je vingers bij af te likken!
voorbereiding25 minutes
opstijven30 minutes
totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • 8 glazen (inh. 250 ml)

ingrediënten

  • 600 ml slagroom
  • 397 g gezoete gecondenseerde melk, blikje
  • 1 el vanille-extract

macadamia-room

  • 180 g witte chocolade, fijngeraspt
  • 75 g geroosterde macadamia’s, fijngehakt + extra om mee te bestrooien

frambozen-choco-fudge

  • 180 g pure chocolade, 70% cacao, fijngehakt
  • 2 el gevriesdroogd frambozenpoeder, of 15 g verkruimeld gevriesdroogd rood fruit + extra voor erover

gezouten dulce de leche-crème

  • 155 g dulce de leche, pot

instructies

  • Klop de slagroom, gecondenseerde melk en vanille met de mixer op middelhoge snelheid stijf. Verdeel het mengsel over drie middelgrote kommen.
  • Roer voor de macadamia-room, de witte chocolade en macadamia’s door een van de kommen.
  • Doe voor de frambozen-choco-fudge, de pure chocolade in een hitte bestendige kom. Verwarm 1 min, in de magnetron op de hoogste stand. Haal eruit en laat 1 min. staan, roer tot hij glad is gesmolten. Of smelt au bain-marie door een hittebestendige kom met de chocolade op een pan met een laagje zachtjes kokend water te zetten. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat op kamertemperatuur afkoelen en roer af en toe door. Voeg de chocolade toe aan de tweede kom met slagroom en roer tot alles is gemengd. Spatel het frambozen poeder er voorzichtig doorheen.
  • Klop voor de gezouten dulce de leche-crème, de dulce de leche en ½ tl zout door de laatste kom met slagroom tot het glad, gemengd en dik is.
  • Verdeel de macadamia-room over de glazen. Lepel er de frambozen-choco- fudge overheen en als laatste de dulce de leche-crème. Bestrooi de bovenkant met extra frambozenpoeder en extra macadamia’s. Laat ± 30 min. in de koelkast opstijven voor het serveren.
Voedingswaarde:
calorieën: 803kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 54g
|
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
Recepten & foodstyling: Lucy Nunes & Tracey Pattison, fotogrfie: Chris Court, Styling: Gemma Knowles
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: chocolademousse trifle met karamel | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)

Recepten & foodstyling: Lucy Nunes & Tracey Pattison, fotogrfie: Chris Court, Styling: Gemma Knowles