aantal 25 |
zoet |
|
amerikaans |
In Canada staat maple syrup in ieder keukenkastje. Het is iets duurder dan ‘gewone’ suikerstroop maar het heeft een heel unieke smaak. Verrukkelijk over pannenkoeken maar ook heerlijk in deze fudge met maple syrup!
Ingrediënten
- 500 ml maple syrup
- 200 g mascarpone
- 25 pure chocolade
- ook nodig: suikerthermometer mixer,
- bakblik of ovenschaal 15×20 cm, ingevet, houten prikker
Instructies
- Doe de maple syrup met de mascarpone in een ruime, hoge pan met dikke bodem.
- Breng al roerend aan de kook op hoog vuur. De suiker borrelt flink omhoog als het gaat koken. De mascarpone smelt en moet met de maple syrup een egale massa worden.
- Zet het vuur lager en laat de massa zachtjes koken en doe de suikerthermometer in de pan. Zet een ruime kom klaar om de massa straks te kloppen. Kook het mengsel tot de thermometer 114ºC aangeeft. Giet het dan in de kom en laat afkoelen tot 50ºC.
- Smelt intussen de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat weer iets afkoelen.
- Klop het mengsel met de mixer 8-10 min. of tot het lichter van kleur en steviger wordt. Giet het mengsel uit in het ingevette bakblik en spreid snel uit. Giet er streepjes chocolade over en trek met een houten prikker rondjes door de fudge.
- Laat de fudge helemaal opstijven in de koelkast. Snijd in blokjes om te serveren.
Voedingswaarde
Productie en recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!