Frutti di mare all’acqua pazza

Frutti di mare all’acqua pazza

aantal 6 | hoofdgerecht | familietijd | italiaans |
Acqua pazza, gek water in het Italiaans, is een licht op smaak gebrachte bouillon die je over kort gegaarde vis en zeevruchten giet. In onze versie breng je de acqua op smaak met tomaat, laurierblaadjes, tijm en wijn. En onze vissoorten zijn slechts een suggestie… doe net als de Italianen en kook met de meest verse vangst die je kunt krijgen!
Kooktijd50 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 250 ml witte wijn droog
  • 400 g mosselen schoongeschrobd
  • 80 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • ¼ tl chilivlokken gedroogd
  • 400 g kerstomaatjes of gepelde tomaat uit blik
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • 6 vissen kleine hele à 80 g, bijv. geep of wijting, schoongemaakt
  • 2 rode mulfilets à 80 g, in 3 stukken
  • 6 garnalen rauw, groot, gepeld (staartjes eraan gelaten), darmkanaal verwijderd
  • 3 inktvissen kleine, viswinkel, schoongemaakt, lijfjes en tentakels van elkaar gesneden
  • el bladpeterselie fijngesneden

Instructies

  • Breng de wijn in een pan op middelhoog vuur zachtjes aan de kook. Voeg de mosselen toe en laat met het deksel op de pan 2-3 min. koken, schud de pan af en toe, tot de mosselen open zijn (verwijder mosselen die niet zijn opengegaan). Schenk door een zeef en bewaar het kookvocht. Zet apart.
  • Verhit de helft van de olie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en chilivlokken 2-3 min. tot de knoflook zacht en geurig is. Voeg de tomaat, laurierblaadjes, tijm en het bewaarde mosselkookvocht toe. Draai het vuur lager en laat 3-4 min. zachtjes koken tot het vocht licht is ingekookt. Voeg de mosselen toe, breng op smaak met zout en zwarte peper, dek de pan af en houd warm.
  • Bestrooi intussen de vis met zout en peper. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hele visjes, indien nodig in delen, 2-3 min. aan elke kant tot ze net gaar zijn. Neem uit de pan en zet apart. Bak de mul en garnalen elk apart 1 min. aan elke kant tot ze net gaar zijn en zet apart. Roerbak de inktvis 30 sec. tot hij net gaar is. Verdeel de vis en garnalen over 6 diepe borden, schep de hete bouillon met mosselen erover, bestrooi met peterselie en serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Mark Roper. Styling: Deb Maclean
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!