Frulatte van fruit

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
frulattes van fruit | delicious


aantal 2 | drankje | zomer | italiaans |
Frulatte-wat?! Frulatte van fruit maak je heel simpel van melk of yoghurt en vers fruit. Het is een soort milkshake light. Een frulatte kun je maken van alle soorten fruit en omdat het fruit bevroren is, is je frulatte lekker koud. Tip: als je een voorraadje fruit aanlegt in je diepvries, heb je een frulatte in 5 min. gemaakt.
voorbereiding10 minuten
totale tijd10 minuten

ingrediënten

frulatte van aardbeien

  • 200 g aardbeien bevroren
  • ½ limoen bio, sap en rasp
  • 100 ml schapenyoghurt
  • 100 ml melk
  • el honing

frulatte van blauwe bessen

  • 200 g blauwe bessen bevroren
  • ½ limoen bio, sap en rasp
  • 100 ml schapenyoghurt
  • 100 ml melk

frulatte van kersen

  • 200 g kersen ontpit, bevroren
  • 200 ml karnemelk
  • ½ citroen bio, rasp

frulatte van duindoorn

  • 2 ½ el duindoornsiroop
  • 2 el citroensap
  • 100 ml schapenyoghurt in een plat bakje of ijsblokjesvorm bevroren
  • 100 ml melk

instructies

  • Doe telkens per frulatte alles apart in de blender en mix tot een schuimig, egaal geheel. Als je vers fruit gebruikt, vries dit dan eerst in 4-6 uur in. Dat gaat makkelijk en snel als je het fruit, los van elkaar, op een dienblaadje in de diepvries legt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Tekst en productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Assistenten: Victor de Launay en Roos Volkers. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!