Fruitsoep met ricottadumplings

Fruitsoep met ricottadumplings

aantal | hoofdgerecht, lunchgerecht, soep | doordeweeks | aziatisch |
Er zijn altijd aanleidingen om ’s morgens eens heerlijk uit te pakken met een ontbijt op maat. Zin om uit te slapen? Verwen jezelf met een licht en fruitig ontbijt, zoals deze fruitsoep. Je kunt de dumplings evt. al een avond van tevoren maken. Dus dat is ’s ochtends ook nog eens heel makkelijk!
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

dumplings

  • 1 bakje ricotta 200 g
  • 50 g bloem gezeefd
  • 1 eierdooier
  • 1 tl kaneel
  • 2 el basterdsuiker

fruitsoep

  • 1 grote ananas schoongemaakt, in grove stukken
  • 2 sinaasappels liefst biologische, schil geraspt, geperst
  • 2 kiwi’s geschild, in stukken
  • citroenmelisse- of muntblad voor garnering

Instructies

  • Breng ruim water met zout in een grote pan tegen de kook aan. Meng de ricotta met de bloem, eierdooier, kaneel, suiker en het sinaasappelrasp en vorm er balletjes van die iets kleiner zijn dan bitterballen. Pocheer de dumplings met een stuk of 6 tegelijk in het kokende water in 5-7 min. gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat kort uitlekken.
  • Pureer ondertussen de ananas in de keukenmachine en meng met het sinaas­appelsap. Verdeel de puree over 4 diepe borden of wijde schaaltjes en leg de stukjes kiwi erin. Verdeel de dumplings over de fruitsoep en garneer met citroenmelisse of munt.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
SNELLE START? Je kunt de dumplings evt. al een avond van tevoren maken. Je kunt ze dan koud serveren in de soep. Wil je ze toch warm, verwarm ze dan nog 1 min. in ruim kokend water. Of afgedekt 1 min. op vol vermogen in de magnetron.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!