vegetarisch
aantal 4 |
brunch, drankje, ontbijt |
feestelijk, weekend |
internationaal |
vegetarisch
Een heerlijk frisse smoothie om de dag goed mee te beginnen! Als je de smoothies iets dunner wilt, roer je er dan wat karnemelk door. Maak ze vlak voor ‘t ontbijt, dan zijn ze het lekkerst. En voor bij de smoothie: hangop met appel-vijgencompote en kokoscrunch.
Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 1 mango, geschild, in grove stukken
- 400 ml yoghurt
- 2 el chiazaad
- 1 banaan
- 50 g bladspinazie, gewassen
- blender of staafmixer
Instructies
- Begin 15 min. van tevoren. Schil de sinaasappels zo dik dat de buitenste witte vliezen meekomen en snijd in grove stukken. Pureer 2 sinaasappels in de blender met de mango, helft van de yoghurt en 1 el chiazaad. Verdeel de smoothie over 2 glazen.
- Pureer voor de groene smoothie de andere sinaasappels met de banaan, spinazie, rest van de yoghurt en de rest van het chiazaad. Verdeel over 2 glazen. Of maak 4 glazen met een mix van beide kleuren.
Voedingswaarde
calorieën: 190kcal
eiwit: 7g
vet: 4g
koolhydraten: 29g
Recepten en bereiding: Eke Marien. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!