Fruits de mer met mayonaisesaus


aantal 4 | brunch, hoofdgerecht | zomer | frans |
We vinden het heerlijk om samen met onze familie te dineren, daarom delen we een recept voor fantastische fruits de mer. Enjoy! 
kooktijd30 minutes
Afkoelen1 hour

ingrediënten

  • 2 l court bouillon
  • 4 krabbenpoten
  • 2 (500g elk) kreeften
  • 8 garnalen grote
  • 4 langoustines
  • 500 g kokkels
  • 100 ml witte wijn
  • 8 oesters

sausjes

  • 3 el rodewijnazijn
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 100 ml mayonaise goeie
  • 1 el citroensap

instructies

  • Breng de court bouillon aan de kook en kook hierin de krabbenpoten ± 4 min. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze afkoelen in een vergiet. Voeg de kreeft toe en kook ze ± 5 min. Schep ze uit de bouillon en laat ze even afkoelen. Kook dan de garnalen en langoustines in ± 4 min. gaar, schep ze uit de pan en laat afkoelen. Spoel de kokkels schoon en breng ze in een pannetje met de witte wijn aan de kook. Neem ze uit de pan als de schelpen open staan en laat ze afkoelen. Steek de oesters open* en maak ze los van de schelp. Vul een grote schaal met ijs en schik hierop het zeebanket. Meng de rodewijnazijn met de sjalot en de mayonaise met citroensap. Serveer beide sausjes bij de fruits de mer.
  • * Zelf court bouillon maken:
  • breng in een grote pan 1 l water + 100 ml droge witte wijn aan de kook met 1 schoongemaakte wortel in plakjes,
  • 1 schoongemaakte ui in ringen, 1 schoongemaakte stengel bleekselderij in plakjes en samen met 1 laurierblaadje,
  • 1 takje verse tijm, 7 zwarte-peperkorrels en een snuf zout. Laat ± 30 min. trekken. Zeef de bouillon en gooi de inhoud van de zeef weg.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!