vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Restjes groenten, kruiden, vlees, vis en kaas geef je een lekkere eindbestemming in frittata. Heerlijk als lunch- of hoofdgerecht. Zuurdesembrood en een grote groene salade erbij en klaar ben je. En als de zon schijnt, is frittata ook perfect als picknick.
Kookgerei
-
ook nodig: ovenbestendige koekenpan
Ingrediënten
- 250 g bloemkool, in roosjes
- 1/2 tl gemalen koriander
- 80 ml olijfolie
- 6 eieren
- 125 ml slagroom
- 20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 200 g ricotta of feta, uitgelekt en verbrokkeld
- 35 g zuurdesembrood van enkele dagen oud, grof verkruimeld
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 el fijngesneden bladpeterselie
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de bloemkoolroosjes naast elkaar op de bakplaat en bestrooi met de koriander, zout en peper. Besprenkel met de helft van de olie en rooster ze in 20-25 min bruin. Schep op een bord en laat wat afkoelen.
-
Roer in een kom de eieren los met de room. Roer de Parmezaanse kaas, ricotta of feta en wat zout en peper erdoor. Schenk in de ovenbestendige koekenpan en verdeel de geroosterde bloemkool erover. Bak de frittata 25 min. tot hij langs de randen mooi uitgerezen en bruin is, en in het midden net gestold.
-
Strooi intussen het broodkruim op de bakplaat van de bloemkoolroosjes en schep om met de resterende 40 ml olie. Schuif onderin in de oven en bak 10 min. mee, tot ze goudbruin zijn. Neem uit de oven, schep om met de knoflook en zet nog 2 min. terug in de oven. Neem uit de oven, laat afkoelen en schep de peterselie en wat zout en peper erdoor. Strooi de kruimels vlak voor serveren over de frittata.
Voedingswaarde
calorieën: 685kcal
eiwit: 24g
vet: 60g
koolhydraten: 12g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!