aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
|
Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!
kooktijd30 minutes minutes
Wachten/ oven1 hour hour 6 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 36 minutes minutes
ingrediënten
- 150 g zalmfilet
- 1 sjalot
- 2 citroenen
- 2 el olijfolie mild
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 2 courgettes in blokjes
- 1 l groentebouillon
- 8 broodjes klein
- 125 ml crème fraîche
- 75 g jonge kaas geraspt
- 1 lente-ui in ringetjes
- 3 el tuin- of rucolacress van het bed geknipt
instructies
- Snijd de zalmfilet en de sjalot in dunne reepjes. Verdeel over de bodem van een diep bord. Knijp er 1 citroen boven uit, schep om en dek het bord af met plastic folie. ‘Gaar’ de zalm afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit de olijfolie in een (soep)pan. Fruit de knoflook 1 min. Schep de courgetteblokjes erdoor en bak 5 min. op laag vuur zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes.
- Snijd intussen de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Meng de crème fraîche met de kaas, lente-ui, zout en peper naar smaak. Vul de broodjes ermee. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 6 min. goudbruin.
- Pureer intussen de soep met de staafmixer grof; zorg dat de soep ook wat blokjes courgette heeft voor een lekkere bite. Voeg het sap van de laatste citroen met peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen. Leg de zalmfilet met de sjalot in de soep. Bestrooi met de cress en serveer met de gratinbroodjes.
auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!