aantal 4 |
nagerecht |
familietijd, pasen |
italiaans |
Wij vroegen Janneke naar háár favoriet der favorieten: ‘Deze citrusmousse doet het eigenlijk altijd goed, ook met limoen, sinaasappel of citroen trouwens. Ik maak ‘m ook graag in een grote schaal en steek er dan bij het serveren 4 lepels in.’
Ingrediënten
- 1½ blaadje gelatine wit
- 100 gram Turkse yoghurt
- 4 eetlepels suiker
- 75 ml grapefruit of citroen sap en 2 eetlepels geraspte schil
- 150 ml slagroom
- ook nodig: mixer
Instructies
- Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Meng de yoghurt met 2 eetlepels suiker en de citrusrasp.
- Breng het citrussap in een steelpan tegen de kook. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 minuten afkoelen.
- Klop met de mixer de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Meng het gelatinesap door de yoghurt. Spatel tot slot de slagroom luchtig door de yoghurt.
- Schep het mengsel in 4 schaaltjes. Zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
Voedingswaarde
Serveertip: Serveer er citrustartaar bij: in piepkleine blokjes gesneden citrusfruit.
Uit: Mijn favoriete desserts | Janneke Philippi | Karakter Uitgevers BV | ISBN: 978 90 06035 | € 29,95
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!