Frisse citrusmousse

Frisse citrusmousse

aantal 4 | nagerecht | familietijd, pasen | italiaans |
Wij vroegen Janneke naar háár favoriet der favorieten: ‘Deze citrusmousse doet het eigenlijk altijd goed, ook met limoen, sinaasappel of citroen trouwens. Ik maak ‘m ook graag in een grote schaal en steek er dan bij het serveren 4 lepels in.’
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • blaadje gelatine wit
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 4 eetlepels suiker
  • 75 ml grapefruit of citroen sap en 2 eetlepels geraspte schil
  • 150 ml slagroom
  • ook nodig: mixer

Instructies

  • Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Meng de yoghurt met 2 eetlepels suiker en de citrusrasp.
  • Breng het citrussap in een steelpan tegen de kook. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 minuten afkoelen.
  • Klop met de mixer de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Meng het gelatinesap door de yoghurt. Spatel tot slot de slagroom luchtig door de yoghurt.
  • Schep het mengsel in 4 schaaltjes. Zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Serveertip: Serveer er citrustartaar bij: in piepkleine blokjes gesneden citrusfruit.
Uit: Mijn favoriete desserts | Janneke Philippi | Karakter Uitgevers BV | ISBN: 978 90 06035 | € 29,95
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!