Fregola met zeefruit en tomaten

Fregola met zeefruit en tomaten

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | italiaans |
Een heerlijke mix van verse mosselen, witvisfilet, calamari en garnalen.. Alle ingrediënten zitten in één pan en tóch is deze fregola met zeefruit en tomaten alles behalve saai.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 venkel fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 el verjus* of witte wijn
  • 5 takjes tijm blaadjes gerist
  • 2 takjes oregano blaadjes geplukt + extra voor garnering
  • 750 ml gezeefde tomaten passata
  • 500 ml visbouillon
  • ½ tl chilivlokken
  • 250 g fregola kleine Sardijnse pasta van tarwegries, mediterrane supermarkt
  • 500 g stevige witvisfilet** in grote stukken
  • 2 pijlinktvissen calamari, in dunne ringen
  • 8 garnalen groot, rauw, gepeld maar mét staartje en zonder zwarte darmdraad
  • 16 mosselen panklaar, vers
  • 1 citroen bio, rasp

Instructies

  • Verhit de olie op matig tot hoog vuur in een grote pan met dikke bodem en goed sluitend deksel. Schep hierin de ui, venkel en knoflook met de laurierblaadjes 7-8 min. om tot ze glazig zijn. Voeg de verjus, tijm en oregano toe en schep nog 2 min. om tot de vloeistof enigszins verdampt is. 
  • Draai het vuur hoger en voeg de gezeefde tomaten, bouillon en chilivlokken toe. Breng aan de kook en schep de fregola erdoor. Laat op matig tot hoog vuur 10 min. pruttelen tot de fregola bijna gaar is en voeg zo nodig extra water toe. Schep regelmatig om.
  • Voeg de vis, schaal- en schelpdieren en de citroenrasp toe en verwarm afgedekt nog ± 4 min. tot alles precies gaar is en de mosselen geopend zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel over kommen en garneer met extra oregano.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Verjus is het sap van onrijpe druiven, te koop bij delicatessenwinkels en online.
** Neem bijv. schelvis, koolvis en wijting of kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde witviskeuze.
Recept: Shannon Harley. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!