aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Vork in de aanslag voor een gul gevulde kom freekeh-salade met biefstuk, geitenkaas en haricots verts. Zo’n supergezonde salade is snel klaar, dus perfect om te maken op een drukke dag.
Ingrediënten
- 250 g freekeh
- 150 g haricots verts
- 500 g biefstuk op kamertemperatuur
- 1 el olijfolie
- 40 g babyboerenkoolblaadjes
- 4 el peterselieblaadjes plat
- 3 takjes dille blaadjes geplukt
- 3 takjes basilicum blaadjes geplukt
- 2 takjes munt blaadjes geplukt
- ter garnering: geitenkaas met aslaagje
dadeldressing
- 3 el granaatappelmelasse
- 3 medjooldadels ontpit
- 3 el olijfolie extra vergine
- 1 citroen sap
Instructies
- Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakkingen in ± 15 min. gaar. Giet af en spoel af.
- Blancheer intussen de haricots verts in ± 3 min. beetgaar. Spoel ze koud af en halveer ze in de lengte.
- Wrijf de biefstuk voor de freekeh-salade in met de olie. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstuk 4 min., keer hem en bak hem nog 3 min. voor medium-rare of langer naar smaak. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
- Pureer in de kom van een kleine keukenmachine of met de staafmixer alle ingrediënten voor de dressing glad. Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes.
- Verdeel de freekeh over 4 kommen. Schep de haricots verts, kool- en kruidenblaadjes en plakjes biefstuk erop, sprenkel de dressing erover en serveer de freekehsalade met plakjes geitenkaas.
Voedingswaarde
* Freekeh is onrijp geoogst graan dat met kaf wordt gedroogd en geroosterd. Het heeft een lekkere, nootachtige smaak. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en de winkels met Midden-Oosterse producten.
Recept: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Mark Roper. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!