Franse crêpes met bramen & crème de cassis

Franse crêpes met bramen & crème de cassis
RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK STYLING MAAIKE KOORMAN BEREIDING YVONNE JIMMINK

aantal 4 | nagerecht | | frans |

Staan er bij jou ook (vakantie)dranken in de kast die onaangebroken of half leeg blijven? Met zulke zomersouvenirs als Turkse raki of crème de cassis uit Frankrijk maak je heerlijke toetjes. Serveer naast deze pannenkoeken een (ijskoud) glaasje, zo houd je je vakantieherinneringen levend.

Kooktijd:50

rusten30

Totale tijd:1 20

Kookgerei

  • ook nodig: crêpepan of koekenpan van 22 cm Ø

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 2 eieren
  • ± 300 ml melk
  • 30 g boter, gesmolten + extra om te bakken
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 200 g bramen
  • 4 el crème de cassis + extra om erover te druppelen
  • 250 g crème fraîche
  • 150 ml slagroom
  • poedersuiker, om erover te strooien

Instructies

  1. Meng de bloem met de eieren en een scheutje melk in een kom en roer glad. Voeg al roerend de rest van de melk erbij. Voeg de gesmolten boter, suiker en een snuf zout toe en roer door. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten. Laat 30 min. rusten op kamertemperatuur.
  2. Verhit de pan op matig vuur. Vet de pan in met gesmolten boter. Schep ± 60 ml beslag in de pan en laat over de bodem uitvloeien. Bak ± 1 min. tot de bovenkant er droog uitziet. Keer de crêpe voorzichtig en bak nog 30 sec. Laat op een bord glijden. Bak zo nog 7 crêpes.
  3. Verwarm, als de crêpes afkoelen, de bramen met de crème de cassis in een pan op middelhoog vuur tot de bramen wat uit elkaar vallen. Laat iets afkoelen.
  4. Klop de crème fraîche luchtig met de slagroom en breng op smaak met poedersuiker. Spatel de helft van de warme bramen voorzichtig door de room, zodat je een swirl-effect krijgt maar laat de room niet paars worden.
  5. Spreid de room uit over het hele oppervlak van de crêpes en vouw tweemaal dubbel tot driehoekjes. Leg de crêpes op een bord, besprenkel met de rest van de warme bramen en bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarde

  • calorieën: 608 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 42 g
  • koolhydraten: 42 g

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK STYLING MAAIKE KOORMAN BEREIDING YVONNE JIMMINK.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!