Frambozen-roomijs

Frambozen-roomijs

aantal 8 | nagerecht | zomer | |
Kies je favoriete zomerfruit en ga er mee aan de slag in dit basisrecept!
Kooktijd45 minutes
Bevriezen40 minutes
Totale tijd1 hour 25 minutes

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 g kristalsuiker fijn
  • 550 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 250 g frambozen
  • 1 el poedersuiker
  • schuimpjes of macarons, voor erbij

Instructies

  • Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Zet daarop een passende kom en doe de eieren en suiker erin. Klop het eiermengsel tot het dik en romig en licht van kleur is en zeker in volume verdubbeld. Neem van het vuur en klop koud. Klop dan de room en melk goed door het eimengsel. Doe het mengsel over in een ijsmachine en draai het tot ijs volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
  • Of doe het mengsel over in een diepvries doos van 2 l inhoud, zet de doos 4 uur in de (viersterren)diepvries* en klop elk half uur glad met een mixer. laat het ijs daarna nog 2 uur navriezen.
  • Pureer intussen de frambozen met de poedersuiker met een staafmixer en zeef de pitjes eruit. Schep de frambozenpuree door het ijs voordat het helemaal bevroren is, zodat je een gemarmerd effect krijgt. Doe het over in een diepvriesdoos en laat het verder opstijven. Serveer het ijs naar keuze met schuimpjes of macarons.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
*Een viersterrenvriezer gaat tot -20°C, dat heb je echt nodig om goed ijs te maken.
Recept: Hannah Miles. Fotografie: Kate Whitaker. Styling: Penny Markham
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!