aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
Wat wil je nog meer: een beeldschoon gerecht dat je in een halfuurtje maakt. Rooster een lekkere vis in de oven en gril groene asperges. Of maak er gekookte krieltjes bij, ook lekker met de kruidenmayo.
Visfan? Ook deze dorade maak je in de oven.
Ingrediënten
- 4 forellen, schoongemaakt
- 2 rode uien, in dunne ringen
- 2 citroenen, in dunne plakjes
- 1 bosje dille, de helft fijngesneden
- 2-3 el olijfolie + extra voor het bestrijken
- 150 g mayonaise
- 1 el kappertjes, potje, afgespoeld, uitgelekt, fijngesneden
- 3 el bladpeterselie, fijngesneden
- 2 bossen groene asperges, onderkant eraf gesneden
- citroenpartjes, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de vissen op de bakplaat en vul de buikholten met uiringen, citroenplakjes en takjes dille. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de olie. Bak de vis 12 min. in de oven, of tot hij net gaar is.
- Meng intussen in een kommetje de mayonaise met de kappertjes, fijngesneden dille en peterselie en wat zout en peper.
- Verwarm een grillpan of koekenpan op hoog vuur. Bestrijk de asperges met wat olie en rooster ze rondom 5 min., tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen.
- Serveer de forellen en asperges met de kruidenmayonaise en geef er citroenpartjes bij om erover uit te knijpen.
- * Kijk op goedevis.nl voor een duurzame viskeuze.
Voedingswaarde
calorieën: 505kcal
eiwit: 30g
vet: 39g
koolhydraten: 8g
Recepten: Valli Little, Warren Mendes Fotografie: Jeremy Simons Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!