aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
zwitsers |
Door bergkazen te gebruiken in de kaasfondue krijgt ie een lekker pittige smaak. Maanzaad wordt veel gebruikt in de Tirolse keuken en is een heerlijk toevoeging in kaasfondue.
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli, in roosjes
- 1 stronk bleekselderij, stengels uit het hart
- 2 stevige peren, niet te rijp
- 400 ml droge Italiaanse witte wijn
- 2-2½ el maïzena
- 200 g fontina al peggio of abondance, kaaswinkel, geraspt
- 200 g asiago stationato of appenzeller, kaaswinkel, geraspt
- 200 g gorgonzola pikanta, geraspt
- 1½ el maanzaad, supermarkt, natuurwinkel
- 1 rogge-boekweitbrood of volkorenstokbrood, in blokjes van 2 cm
Instructies
- Kook de broccoli 1-2 min. in kokend water met zout, giet af, spoel koud en laat uitlekken. Halveer de grotere bleekselderijstengels in de lengte, laat de blaadjes eraan zitten. Snijd de peren in partjes en verwijder het klokhuis. Leg groenten en fruit op een mooie schaal.
- Roer een borrelglaasje wijn en de maïzena door elkaar. Verwarm de rest van de wijn in een kaasfonduepan (of een steelpan met dikke bodetot net tegen het kookpunt. Voeg alle kaas toe en roer hem erdoor, de fondue mag niet koken. Roer de maïzena erdoor, dan bindt de fondue en verwarm nog 1 min. Voeg het maanzaad toe. Zet de kaasfondue op een brander. Geef het brood en de groenten en fruit erbij om in de kaasfondue te dippen.
Voedingswaarde
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!