aantal 10 |
zoet |
weekend |
frans |
Deze klassieker doet het altijd goed en daarvoor hoef je niet naar Parijs! De flensjes met chocopasta zijn om van te watertanden!
Ingrediënten
- 110 g bloem
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 50 g boter
- 1 pot chocopasta
voor erbij:
- geklopte slagroom
- 1 chocolade extra puur geraspt
Instructies
- Zeef de bloem met een snuf zout in een kom. Klop de eieren los met de melk en 80 ml water. Voeg het toe aan het bloemmengsel en klop alles door elkaar tot een glad mengsel. Smelt de boter en roer 2 el door het beslag. Laat het beslag 15 min. rusten.
- Vet een koekenpan van 20 cm Ø in met wat gesmolten boter en verhit op hoog vuur. Draai het vuur middelhoog, schep 4 el beslag in de pan en beweeg deze heen en weer zodat het over de bodem uitloopt.
- Bak het flensje in 1 min. goudbruin, keer het met een pannenkoekmes als de randjes loslaten van de pan en bak de andere kant nog 30 sec.
- Leg de flensjes op een bord boven een pan met heet water om ze warm te houden.
- Bestrijk ze met de chocopasta, vouw ze dubbel of in vieren en serveer ze met slagroom en geraspte chocolade.
Voedingswaarde
Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay. Recept: redactie delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!