vegetarisch
aantal |
lunchgerecht |
doordeweeks |
|
In het Midden-Oosten worden tosti’s opgerold en getoast. Extra lekker met spinazie, zoutige, smeltende halloumi en kruidige oregano! Probeer ook deze tosti met halloumi en gegrilde groente.
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 200 g wilde spinazie
- 4 el olijfolie
- 100 g feta
- 225 g halloumi
- 4 takjes oregano
- 4 Libanese flatbreads*
- rasp van 1 citroen
- 50 g zwarte olijven vruchtvlees van de pit gesneden
pickles
- 1 meiknol
- ½ biet
- 150 ml appelazijn
Instructies
Pickles
- Schaaf de meiknol en biet op een mandoline in heel dunne plakjes. Bestrooi ze met zout en doe ze in een kommetje of pot en besprenkel met de appelazijn. Schep om en laat marineren terwijl je de tosti maakt.
Tosti’s
- Snijd de uien in halve ringen. Was en snijd de spinazie grof. Verhit 3 el olijf- olie en bak de uien al omscheppend licht goudbruin in 10 min. en bestrooi met zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verkruimel de feta. Snijd de halloumi in dunne plakjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes.
- Leg een flatbread voor je en verdeel in het midden in de lengte wat ui-spinaziemengsel erover, beleg met feta en plakjes halloumi, wat oregano, citroenrasp en olijven. Rol strak op. Herhaal met de andere flatbreads en vulling. Verhit de rest van de olie in een of twee pannen. Leg de flatbreads erin en bak ze in ± 10 min. bruin. Druk ze evt. iets aan met een deksel. Snijd schuin door en geef de pickles erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 532kcal
eiwit: 24g
vet: 32g
koolhydraten: 31g
* Libanees flatbread koop je o.m. bij ruim gesorteerde of midden-oosterse supermarkten.
Recept: Dosia Brewer & Merijn Tol. Fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!