De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

flatbread met gekruid lamsvlees en kurkuma-tahini

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
libanees platbrood | delicious
aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Alleen al bij het zien van de foto loopt ons het water in de mond. En wát een prachtige kleuren! Dit flatbread met gekruid lamsvlees eet je als een soort wrap.
kooktijd50 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijn gemalen
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • 1 tl sumak*
  • 2 tl zwarte peper grof gemalen
  • 1 kg lamsschouder ontbeend, in blokjes van 2 cm, kamertemperatuur
  • 6 el olijfolie mild
  • 1 aubergine in plakken van 1 cm dik
  • 3 el tahini*
  • 2 tl kurkuma gemalen
  • 3 citroenen sap
  • 1 bosje bladpeterselie blaadjes fijngesneden
  • 1 bosje munt blaadjes fijngesneden
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 bosui in dunne ringen
  • voor erbij: Libanees platbrood*, knoflook-yoghurtsaus en ingemaakte groene Turkse pepers*

instructies

  • Meng in een grote kom de garam masala, komijn, koriander, sumak, zwarte peper en 2 tl zout. Schep de blokjes lamsvlees ermee om. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de helft van het vlees hierin in 8-10 min. rondom bruin. Bak zo ook de tweede helft.
  • Verhit intussen een grillpan voor of ontsteek de barbecue 30 min. van tevoren, zodat de kooltjes witheet zijn. Bestrijk de plakken met de rest van de olie en gril ze aan weerszijden 10-12 min. tot ze gaar en zachter zijn en grillstreepjes krijgen.
  • Meng in een kom de tahini met de kurkuma, tweederde van het citroensap. Proef tussendoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Meng in een andere kom de kruiden, tomaten, bosui en rest van het citroensap. Verwarm het platbrood evt. heel kort in een grote, droog verhitte koekenpan aan beide kanten. Bestrijk het platbrood met yoghurt-knoflooksaus en verdeel hierover de aubergines, het vlees, kruidenmengsel en de Turkse pepers. Sprenkel de tahinisaus erover en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Tahini, sumak, ingemaakte groene Turkse pepers en Libanees platbrood koop je bij mediterrane supermarkten. Eventueel kun je grote wraps nemen, maar die zijn wel iets dikker.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
libanees platbrood | delicious