flatbread met gekruid lamsvlees en kurkuma-tahini

flatbread met gekruid lamsvlees en kurkuma-tahini
aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Alleen al bij het zien van de foto loopt ons het water in de mond. En wát een prachtige kleuren! Dit flatbread met gekruid lamsvlees eet je als een soort wrap.
Kooktijd50 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijn gemalen
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • 1 tl sumak*
  • 2 tl zwarte peper grof gemalen
  • 1 kg lamsschouder ontbeend, in blokjes van 2 cm, kamertemperatuur
  • 6 el olijfolie mild
  • 1 aubergine in plakken van 1 cm dik
  • 3 el tahini*
  • 2 tl kurkuma gemalen
  • 3 citroenen sap
  • 1 bosje bladpeterselie blaadjes fijngesneden
  • 1 bosje munt blaadjes fijngesneden
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 bosui in dunne ringen
  • voor erbij: Libanees platbrood*, knoflook-yoghurtsaus en ingemaakte groene Turkse pepers*

Instructies

  • Meng in een grote kom de garam masala, komijn, koriander, sumak, zwarte peper en 2 tl zout. Schep de blokjes lamsvlees ermee om. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de helft van het vlees hierin in 8-10 min. rondom bruin. Bak zo ook de tweede helft.
  • Verhit intussen een grillpan voor of ontsteek de barbecue 30 min. van tevoren, zodat de kooltjes witheet zijn. Bestrijk de plakken met de rest van de olie en gril ze aan weerszijden 10-12 min. tot ze gaar en zachter zijn en grillstreepjes krijgen.
  • Meng in een kom de tahini met de kurkuma, tweederde van het citroensap. Proef tussendoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Meng in een andere kom de kruiden, tomaten, bosui en rest van het citroensap. Verwarm het platbrood evt. heel kort in een grote, droog verhitte koekenpan aan beide kanten. Bestrijk het platbrood met yoghurt-knoflooksaus en verdeel hierover de aubergines, het vlees, kruidenmengsel en de Turkse pepers. Sprenkel de tahinisaus erover en serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Tahini, sumak, ingemaakte groene Turkse pepers en Libanees platbrood koop je bij mediterrane supermarkten. Eventueel kun je grote wraps nemen, maar die zijn wel iets dikker.

Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!